Антропософско Общество в България - Книгата "Живях в Коми от сумрака на тайгата до светлината в Духа" на д-р Иванка Кирова
 
   
 
 
Книгата "Живях в Коми от сумрака на тайгата до светлината в Духа" на д-р Иванка Кирова

Авторката разказва искрено преживени драматични събития в работата си като лекар на работниците по дърводобива в тайгата в Коми, при суровите условия на далечния север.

Истинските неща не се измислят - те просто се случват. Има хора спасени от клинична смърт, самоубийства, убийства от изгаряща ревност, всеотдайни приятелства, безрезервна жертвоготовност и смелост.

Съдбата на авторката се преплита с участта на тези българи, принудени да живеят като доброволни изгнаници, далеч от Родината, които с труда си очовечават дивата тайга и със сиянието на душите си озаряват мрака на полярната нощ.

Изповедта на авторката разкрива изпитанията, съпреживяването на нещастията, болките, страданията на хората и умиращият от рак съпруг, които изострят сетивата й. Тя достига до духовни прозрения, повече от това, което е видимо на физическото ниво. Като академичен учен авторката търси и намира духовна наука за обяснение на свръхсетивните изживявания.

назад

 
 
  Антропософски вести  
  Антропософска книжарница