Антропософско Общество в България - Нова книга: „Азова сила и ясновидство. Тао импулсът в еволюцията”
 
   
 
 
Нова книга: „Азова сила и ясновидство. Тао импулсът в еволюцията”

След „Личната мисия на Рудолф Щайнер“, това е втората книга от Т. Х. Майер, която Антропософско издателство „Даскалов” издава на български език.

„Тао... е далечната висша цел на света и човечеството, най-висшият елемент, който човекът носи в себе си като зародиш и който един ден ще разцъфне като цвете от най-вътрешните дълбини на човешката природа...”

Рудолф Щайнер

Бурната поява на духовни учения в последно време предлага безброй пътища за ясновидски и метафизически състояния на съзнанието. Този духовен ренесанс, включително подновеният интерес към таоизма, сякаш отразява необходимостта на съвременния човек да осъзнае духовните начини за възприятие и познание. Много от тези учения обаче, водят до една древна форма на мъгляво и неясно ясновидство, твърди Томас Майер, за разлика от ясното и рационално, но одухотворено мислене.

Между Гьотевия таоизъм и „Тао на физиката” от Капра, Майер води читателя към най-съвременната форма на таоизма, която характеризира творчеството на Рудолф Щайнер и по-специално неговата „Философия на свободата”. Майер проследява еволюцията на човешкото съзнание от съноподобното ясновидство на древна Атлантида до съвременната способност за ясно абстрактно мислене и от нея – до развиващите се нови ясновидски способности на човечеството.


Tao Cover


 
 
  Антропософски вести  
  Антропософска книжарница