Антропософско Общество в България - Нова книга "Приказки и лечебни средства"
 
   
 
 
Нова книга "Приказки и лечебни средства"

Д-р Шрамм е роден в Хамбург, Германия, през 1942 г. През последните години той работи в Институт за изследване на рака в Арлесхайм, фокусирайки се върху изследвания на белия имел и основното разбиране на антитуморалните дейности на различните природни вещества. Преди това, от 1975 до 2008 г., работи във фармацевтична компания по същите въпроси, както и върху други антропософски и хомеопатични вещества, използвани при лечението на различни заболявания. Д-р Шрамм е автор на няколко други книги по медицина.

В книгата му "Приказки и лечебни средства" е представено едно уникално изследване. В него той разглежда някои от приказките на Братя Грим във връзка с определени планети и метали и оттам с определени типологии на човешкото същество,  посочвайки едновременно с това и редица медикаментозни средства, изготвяни от съответните метали в определени потенции. Чрез това изследване се открива възможността, наред с антропософските хомеопатични медикаменти, да се въздейства лечебно върху дадени заболявания и с приказките посредством тяхната образност.

Книгата е издадена с лични средства на Росица и Димитър Левашки от името на Фондация "Осмото изкуство" и може да се поръча от страницата на фондацията във фейсбук, както и на телефон 0876 461 142 - Росица Левашка. Цената на книгата е 18 лв.

art therapy image 1


 
 
  Антропософски вести  
  Антропософска книжарница