Антропософско Общество в България - Коледното Събрание
 
   
 
 
Коледното Събрание

В нощта на 31 декември 1922 год. Гьотеанумът е унищожен от пожар и това е тежък удар за Рудолф Щайнер. Започва изграждането на нов Гьотеанум на мястото на стария.

Рудолф ЩайнерНа Коледното Събрание от 24 декември 1923 до 1 януари 1924 год. до този момент независимите и отделни Антропосфски Общества в различните страни се обединяват в Единно Антропософско Общество със седалище Гьотеанума в Дорнах, Швейцария. Негово ръководно тяло е Управителният Съвет (Vorstand) с председател д-р Рудолф Щайнер. Останалите членове на управителния съвет са Алберт Щефен, Мари Щайнер, д-р Ита Вегман, Елизабет Врееде, Гюнтер Вахсмут.

Алберт ЩефенМари ЩайнерИта ВегманЕлизабет ВреедеГюнтер Вахсмут
Алберт ЩефенМари ЩайнерИта ВегманЕлизабет ВреедеГюнтер Вахсмут

Основан е и Свободният Университет за Духовна Наука с изследователски подразделения (секции) в следните области: обща антропософска секция, педагогическа секция, медицинска секция, секция за ораторско изкуство, евритмия и музика, секция за изящни изкуства, математическо-астрономическа секция, естествено-научна секция, секция за духовните стремежи на младежта. По-късно са добавени секция за социални науки и секция за биодинамично земеделие. Свободната Школа за Духовна Наука, разположена в Гьотеанума, става център на антропософската работа по целия свят.

 
 
  Антропософски вести  
  Антропософска книжарница