Антропософско Общество в България - Антропософски книги, лекции и статии
 
   
 
 
Моят жизнен път

  Заглавие Моят жизнен път
  Автор Рудолф Щайнер
  Оригинално издание 1925 г.
  Превод Мария Пашова
  Издателско ателие Аб 2013 г.
  ISBN 978-954-737-895-7
  Видяно 2 358 пъти
  Четене

Резюме
Наричат Рудолф Щайнер \"най-добре пазената тайна на двадесети век\". Коя е забележителната индивидуалност, криеща се зад тази личност? Кой е човекът, дал на света духовния път на Антропософията? Какво лежи зад идеите, познати днес като Валдорфско образование?

В тази автобиографична книга Щайнер си спомня първите тридесет и пет години от своя живот. Въпреки че рядко говори по въпроси от личен характер, тук ни се предлага рядката възможност да погледнем по-отблизо в неговия вътрешен мир във взаимоотношенията му с другите и в събитията, които го формират като личност. Това не е обикновен разказ за успехите и провалите в живота, а пътят на една душа, така че ставаме свидетели на развитието на съзнанието на един съвременен духовен учител.

Рудолф Щайнер притежава точен и остър научен ум в съчетание с вродена способност да вижда в духовния свят. Той признава целостта и значението на методите на съвременната наука и така развива една модерна дисциплина, която нарича \"Духовна наука\". Оттогава насетне неговите прозрения са докоснали и обогатили много области от живота по начин, който продължава да променя живота на хората.

Тази книга е автопортрет на един човек, чиито идеи изпреварват нашето време, но са крайно необходими в един все по-объркан и материалистически настроен свят.

 
 
  Антропософски вести  
  Антропософска книжарница