Антропософско Общество в България - Новини за антропософски събития
 
   
 
 

22 септември 2022:
Антропософски вести
Излезе новият 76-ти брой на Антропосфски вести . Приятно четене.

20 септември 2022:
Духовно-душевният път на Човека в Михаиловата епоха
Мили приятели,
Отново имаме радостта да ви поканим на среща с вдъхновяващия холандски антропософ и философ Себастиан де Фрис, който това лято изнесе лекции в четири града в страната. Този път сме организирали мини-семинар като отзвук на Михаиловия празник. Към програмата.
 
За информация и записвания: Кристина Димова, тел.: 088 787 55 29


10 септември 2022:
Въведение в Антропософската медитация

Инеса Бурдих ще изнесе лекция на тема "Въведение в Антропософската медитация". Срещата ще се състои на 27 Септември /вторник/, 19ч., в сградата на Валдорфско училище “Проф. Николай Райнов” – гр.София, ул. „Александър Фон Хумболт“ 7. Към програмата


19 август 2022:
Събития
Готова е програмата за летния лагер. Хубаво лято!

29 юли 2022:
Случващото се в Украйна
На 29, 30 и 31 юли в курорта Свети Влас, Мартин Атанасов ни кани на среща на тема: Случващото се в Украйна от 2014 г. насам. Начало на Трета световна война между Изтока и Запада, Америка и Азия (Китай), Източна Европа (Русия) и Западна Европа (НАТО).

Подготвителни материали:
https://bougre.bg/assets/files/EWPUBg.pdf
https://bougre.bg/assets/files/WWarIIIBG.pdf

24 юли 2022:
Антропософски лекционен цикъл със Sebastiaan de Vries

През юли холандският антропософ Sebastiaan de Vries ще изнесе в България поредица от лекции в различни градове. Предвидени са срещи в София, Пловдив, Стара Загора и Варна. Обединяващата тема е "Възгледи върху съвременното развитие на човечеството чрез съзнателното свързване с Христос“. Идеята за такава поредица от събития се зароди преди няколко години и с участието на Юлияна Янкова, която преди малко повече от година премина прага. Затова изпращаме благодарност към всички приятели, които духовно ни подкрепят – във физическия и от духовния свят! Към програмата.

За лектора:

Sebastiaan de Vries бе част от лекторския екип на Семинара по Валдорфска педагогика (2012-2015), организиран от Сдружение „Валдорфска педагогика за деца, родители и учители“ гр. Варна. Доктор по философия, преподавател по общо човекознание, философия, теология, изкуство във Педагогическия колеж „Хеликон” в Холандия. Валдорфски учител в гимназиалните класове. Пътува и изнася лекции в цяла Европа. Връзката му с България е много силна - бил е преподавател в Софийския университет, сега продължава своята просветителска дейност у нас.

За повече информация и записване: Кристина Димова, тел.: 0887 87 55 29


20 юли 2022:
Арт-терапия с Гога Джапаридзе

На 14-16 Октомври 2022г. в София предстои началото на двугодишен семинар по Арт-терапия с Гога Джапаридзе. Гога Джапаридзе е от Грузия,  художник и Арт-терапевт с богат опит в терапевтичната работа с деца и възрастни. Участниците в Модул 4 на Семинара по Антропософска лечебна педагогика с Миша Пицхалури имаха възможност да се докоснат до работата му като гост лектор.

Повече за предстоящия семинар - https://svetlik.prikazki.art. За информация и записвания: 0882953550 - Цвета Мишкова, 0878909312 - Красимира Калчева


1
...
 
 
  Антропософски вести  
  Антропософска книжарница